Összetevők:
✓ 1 tasak PRODIMED röszti vagy PRODIMED krumplipüré
✓ 3 szál friss kakukkfű
✓ 2 evőkanál olívaolaj
✓ 2 teáskanál édesköménymag
✓ 1 lila káposzta
✓ 300 ml növényi alapanyag tablettából
✓ 20 ml balzsamos ecet
Előkészítési módszer:
✓ Vágd a hagymát karikára. Távolítsd el a kakukkfű leveleit. Melegíts egy nagy serpenyőt közepes lángon. Add hozzá az olívaolajat, édesköménymagokat, hagymakarikákat és a kakukkfüvet, és süsd 15 percig. Időnként kevergesd amíg a hagyma lágy lesz és karamellizálódik.
✓ Addig szeleteld fel a lila káposztát, majd add hozzá az összes alapanyaghoz. Forrald alacsony hőmérsékleten majd vedd le a serpenyő fedelét és süsd kb. 30 percig, amíg a káposzta majdnem teljesen meglágyul.
✓ Vedd a hőmérsékletet közepesre, és add hozzá a balzsamecetet. Hagyd a folyadékot forrni körülbelül 10 percig, alkalmanként kevergesd, amíg majdnem az összes folyadék elpárolog, és a káposzta lágy és ízletesen édes lesz. Kóstold meg és ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Helyezze a vörös káposztát egy szép tálaló edénybe.
Készíts mellé PRODIMED krumplipürét a dobozon feltüntetett elkészítési javaslat szerint.