Összetevők:
✓ 1 sütőtök
✓ 3 evőkanál olívaolaj
✓ 2 zúzott fokhagyma-szegfűszeg
✓ 200 gramm gomba apróra vágva.
✓ 1 evőkanál friss kakukkfűlevél
✓ 200 gramm spenót
✓ 2 cm friss gyömbér
✓ ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
✓ 1/4 teáskanál szárított szerecsendió
Elkészítési javaslat:
✓ Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
✓ Vágd félbe a tököt hosszirányban és távolítsd el a belsejét. Kend be 1 evőkanál olajjal és süsd a sütőben 40 percig.
✓ Süsd 1 evőkanál olívaolajban egy serpenyőben a gombát a kakukkfűvel a ½ fokhagymával. Ha kész, vedd le a tűzről.
✓ Melegíts egy másik serpenyőt 1 evőkanál olívaolajjal, és keverd bele a spenótot a maradék fokhagymával.
✓ Vedd ki a tököt a sütőből, és távolítsd el a pép belső részét (tartsd meg)
✓ Keverd össze a pépet gyömbérrel, szegfűszeggel és szerecsendióval sima püréré.
✓ Először töltsd tele mindkét tököt spenóttal, majd gombával és tökpürével, majd ismét a spenóttal.
✓ Süsd a sütőben további 10 percig.