Weboldalunk sütiket (cookie) használ. Az oldal történő továbbnavigálással tudomásul veszi és elfogadja ezek használatát.

TÖLTÖTT TÖK 4 FÁZIS

 

Összetevők:

 

✓ 1 sütőtök

✓ 3 evőkanál olívaolaj

✓ 2 zúzott fokhagyma-szegfűszeg

✓ 200 gramm gomba apróra vágva.

✓ 1 evőkanál friss kakukkfűlevél

✓ 200 gramm spenót

✓ 2 cm friss gyömbér

✓ ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg

✓ 1/4 teáskanál szárított szerecsendió

 

Elkészítési javaslat:

 

✓ Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

✓ Vágd félbe a tököt hosszirányban és távolítsd el a belsejét. Kend be 1 evőkanál olajjal és süsd a sütőben 40 percig.

✓ Süsd 1 evőkanál olívaolajban egy serpenyőben a gombát a kakukkfűvel a ½ fokhagymával. Ha kész, vedd le a tűzről.

✓ Melegíts egy másik serpenyőt 1 evőkanál olívaolajjal, és keverd bele a spenótot a maradék fokhagymával.

✓ Vedd ki a tököt a sütőből, és távolítsd el a pép belső részét (tartsd meg)

✓ Keverd össze a pépet gyömbérrel, szegfűszeggel és szerecsendióval sima püréré.

✓ Először töltsd tele mindkét tököt spenóttal, majd gombával és tökpürével, majd ismét a spenóttal. 

✓ Süsd a sütőben további 10 percig.

Tartalomhoz tartozó címkék: 4_fázis