Elkészítési javaslat:
✓ Vágd le a sütőtök tetejét és alját, és kanállal távolítsd el a magokat. Mélyítsd tovább a tököt, és hagyj rajta 1 cm húst. Kockázd fel az eltávolított sütőtököt. Forrald a tökkockákat sós vízben 6 percig.
✓ Közben vágd apróra a fokhagymát és a gombát. Melegíts 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süsd a gombát, a kakukkfüvet és a fokhagymát 5 percig közepes lángon.
✓ Add hozzá a spenótot a gombakeverékhez. Hagyd, hogy a spenót összeessen. Ízesítsd sóval és borssal, és locsold meg citromlével.
✓ Reszelj gyömbért, és keverd össze a szegfűszeggel, szerecsendióval, a tök pépével és citromhéjjal, amíg sima nem lesz. Fűszerezd borssal és sóval.
✓ Fogd az üreges tököt és rétegezd bele először a gomba-spenót keveréket, majd egy réteg tökpürét. , amíg a tök meg nem telik.
✓ Süsd a tököt 15 percig 180 fokos sütőben, majd hagyd kihűlni mielőtt felvágod.