Weboldalunk sütiket (cookie) használ. Az oldal történő továbbnavigálással tudomásul veszi és elfogadja ezek használatát.

TÖLTÖTT SÜTŐTÖK 1 FÁZIS

TÖLTÖTT SÜTŐTÖK 1 FÁZIS

TÖLTÖTT SÜTŐTÖK   1 FÁZIS

 
 
Összetevők:
 
 
✓ 1 sütőtök
✓ 2 gerezd fokhagyma
✓ 200 gramm gombakeverék
✓ 1 evőkanál kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, ¼ teáskanál szegfűszeg, ¼ teáskanál szerecsendió
✓ 200 gramm friss spenót
✓ 2 cm friss gyömbér
✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré vagy röszti
 
 

Elkészítési javaslat:

 

✓ Vágd le a sütőtök tetejét és alját, és kanállal távolítsd el a magokat. Mélyítsd tovább a tököt, és hagyj rajta 1 cm húst. Kockázd fel az eltávolított sütőtököt. Forrald a tökkockákat sós vízben 6 percig. 

✓ Közben vágd apróra a fokhagymát és a gombát. Melegíts 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süsd a gombát, a kakukkfüvet és a fokhagymát 5 percig közepes lángon.

✓ Add hozzá a spenótot a gombakeverékhez. Hagyd, hogy a spenót összeessen. Ízesítsd sóval és borssal, és locsold meg citromlével.

✓ Reszelj gyömbért, és keverd össze a szegfűszeggel, szerecsendióval, a tök pépével és citromhéjjal, amíg sima nem lesz. Fűszerezd borssal és sóval.

✓ Fogd az üreges tököt és rétegezd bele először a gomba-spenót keveréket, majd egy réteg tökpürét. , amíg a tök meg nem telik.

✓ Süsd a tököt 15 percig 180 fokos sütőben, majd hagyd kihűlni mielőtt felvágod.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: 1_fázis