Összetevők:
✓ 1 sütőtök
✓ Tengeri só
✓ Fűszerek, ha szükséges (paprika, fokhagymapor, cayenne paprika)
✓ Olívaolaj
✓ javasoljuk mellé: 1 tasak PRODIMED bármilyen ízesítésű hideg (vizes alapú) ital vagy krumplipüré vagy röszti
Elkészítési javaslat:
✓ Melegítsd elő a sütőt 100 fokra, és készítsd elő a sütőrácsot egy sütőpapírral lefedve.
✓Hámozd meg a sütőtököt, és távolítsd el a magokat.
✓ Vágd le a tök vékony szeleteit például krumplihámozóval vagy sajt szeletelővel, hogy szép vékony legyen.
✓ Szórd meg a sütőtök szeleteit kevés olajjal, és fűszernövényekkel.
✓ Pörköld a tököt 15-20 percig az előmelegített sütőben.
✓ Amikor elég ropogóssá válnak, kapcsold ki a sütőt, és hagyd, hogy a forgács (kissé nyitva a sütő ajtaján) lehűljön, majd szárítsd tovább míg megszilárdul.
✓ Fogyasztható PRODIMED röszti vagy krumplipüré mellé is.