Összetevők:
✓1 hagyma
✓3 cm gyömbér
✓200 gramm sovány marha csíkok
✓1 evőkanál olaj
✓1 evőkanál currypor
✓1 teáskanál őrölt köménymag
✓1 teáskanál pirospaprika
✓300 gramm karfiol rizs
✓1 nagy padlizsán
Elkészítési javaslat:
✓Vágd apróra a hagymát. Hámozd meg a gyömbért és vágd szeletekre.
✓ Vágd a húst kockára. Melegítsd az olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a húst benne.
✓Tedd rá a hagymát, a gyömbért, a curry port és a köménymagot.
✓ Mosd meg a padlizsánt és vágd kockákra. Add hozzá a húshoz, és hagyd, hogy 20 percig párolódni.
✓ Időközben a rizst aprító gépben aprítsd rizs méretűre, majd forró olajon forgassa át 2 perc alatt.
✓ Tálald a karfiol rizst a marhahússal.