Weboldalunk sütiket (cookie) használ. Az oldal történő továbbnavigálással tudomásul veszi és elfogadja ezek használatát.

KARFIOL PIZZA 2 FÁZIS

 

Összetevők:

 

✓ 1 nagy karfiol

✓ 1 tojás

✓ Csipet só

✓ Friss paprika

✓ Rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom (szárított)

✓ 1 sárga paprika

✓ 1 Kalifornia paprika

✓ Paradicsompüré

✓ 1 csomag főtt sonka

✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré

 

Elkészítési javaslat:

 

✓ Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

✓ Vágd a karfiol virágokat kockára és aprító gépben daráld őket morzsákra. A morzsákat terítsd szét egy sütőpapírral borított sütőlapra, és süsd sütőben 25 percig. Időnként keverd meg egy villával.

✓ Közben vágd a paprikát kockára vagy csíkokra és a gombát szeletekre.

✓ Vedd ki a karfiol morzsákat a sütőből és hagyd lehűlni. Ezután tedd a morzsákat tiszta konyharuhába és nyomd ki belőle a lehető legtöbb nedvességet.

✓ Keverd össze a karfiol morzsákat egy tálban a tojással, a különböző fűszernövényekkel, egy csipet paprikával, és sóval.

✓ A keveréket egyenletesen terítsd szét a sütőlapra, de ne legyen az alja túl vastag.  Helyezd vissza a sütőbe 25 percre. Kissé keménynek és világosbarnának kell lennie.

✓ Nyisd ki a sütő alját, és fedd le egy kis paradicsomszósszal, a zöldségekkel és a sonka csíkokkal.  Süsd még újabb 20 percig.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: 2_fázis