Összetevők:
✓ 1 nagy karfiol
✓ 1 tojás
✓ Csipet só
✓ Friss paprika
✓ Rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom (szárított)
✓ 1 sárga paprika
✓ 1 Kalifornia paprika
✓ Paradicsompüré
✓ 1 csomag főtt sonka
✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré
Elkészítési javaslat:
✓ Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
✓ Vágd a karfiol virágokat kockára és aprító gépben daráld őket morzsákra. A morzsákat terítsd szét egy sütőpapírral borított sütőlapra, és süsd sütőben 25 percig. Időnként keverd meg egy villával.
✓ Közben vágd a paprikát kockára vagy csíkokra és a gombát szeletekre.
✓ Vedd ki a karfiol morzsákat a sütőből és hagyd lehűlni. Ezután tedd a morzsákat tiszta konyharuhába és nyomd ki belőle a lehető legtöbb nedvességet.
✓ Keverd össze a karfiol morzsákat egy tálban a tojással, a különböző fűszernövényekkel, egy csipet paprikával, és sóval.
✓ A keveréket egyenletesen terítsd szét a sütőlapra, de ne legyen az alja túl vastag. Helyezd vissza a sütőbe 25 percre. Kissé keménynek és világosbarnának kell lennie.
✓ Nyisd ki a sütő alját, és fedd le egy kis paradicsomszósszal, a zöldségekkel és a sonka csíkokkal. Süsd még újabb 20 percig.