Összetevők:
✓ 1 zacskó PRODIMED gombakrémleves
✓ 1 evőkanál olívaolaj
✓ 1 közepes mogyoróhagyma aprítva
✓ 200 gramm csiperke gomba szeletelve
✓ 2 gerezd fokhagyma
✓ 0,5 liter erőleves
✓ 1 karfiol (vagy kész karfiol rizs)
Elkészítési javaslat:
✓A karfiol vágja kisebb darabokra és távolítsa el a leveleket. Finomra őrölje a karfioldarabokat rizsméretű szemcsékké aprító géppel. .
✓ Vágja apróra a mogyoróhagymát, szeletelje a gesztenyegombát és vágjon apróra 2 gerezd fokhagymát.
✓ Melegítse az olívaolajat serpenyőben közepes lángon. Három percig süsse a mogyoróhagymát, amíg üveges nem lesz, és adja hozzá a gombát. Süsse 5 percig, vagy amíg lággyá nem válik. Adja hozzá a fokhagymát, és süsse még egy percig.
✓ Öntse az alapanyagot a serpenyőbe, és forralja fel. Csökkentse a hőt és főzze egy percig.
✓ Keverje hozzá a karfiol rizst a serpenyőben, majd ízesítse sóval és borssal. Keverés közben forraljuk, amíg lággyá válik és a nedvesség nagy része elpárolog.
✓ Közben készítsen PRODIMED gombalevest 80/100 ml vízzel, hogy kissé sűrűbb legyen.
✓ Kicsit keverje össze a karfiol rizottóval és a gombával (ha túl sok marad, külön fel lehet szolgálni)