Weboldalunk sütiket (cookie) használ. Az oldal történő továbbnavigálással tudomásul veszi és elfogadja ezek használatát.

GOMBÁS RIZOTTÓ 1 FÁZIS

 

Összetevők:

 

✓ 1 zacskó PRODIMED gombakrémleves

✓ 1 evőkanál olívaolaj

✓ 1 közepes mogyoróhagyma aprítva

✓ 200 gramm csiperke gomba szeletelve

✓ 2 gerezd fokhagyma

✓ 0,5 liter erőleves

✓ 1 karfiol (vagy kész karfiol rizs)

 

Elkészítési javaslat:

 

✓A karfiol vágja kisebb darabokra és távolítsa el a leveleket. Finomra őrölje a karfioldarabokat rizsméretű szemcsékké aprító géppel. .

✓ Vágja apróra a mogyoróhagymát, szeletelje a gesztenyegombát és vágjon apróra 2 gerezd fokhagymát.

✓ Melegítse az olívaolajat serpenyőben közepes lángon. Három percig süsse a mogyoróhagymát, amíg üveges nem lesz, és adja hozzá a gombát. Süsse 5 percig, vagy amíg lággyá nem válik. Adja hozzá a fokhagymát, és süsse még egy percig.

✓ Öntse az alapanyagot a serpenyőbe, és forralja fel. Csökkentse a hőt és főzze egy percig.

✓ Keverje hozzá a karfiol rizst a serpenyőben, majd ízesítse sóval és borssal. Keverés közben forraljuk, amíg lággyá válik és a nedvesség nagy része elpárolog.

✓ Közben készítsen PRODIMED gombalevest 80/100 ml vízzel, hogy kissé sűrűbb legyen.

✓ Kicsit keverje össze a karfiol rizottóval és a gombával (ha túl sok marad, külön fel lehet szolgálni)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: 1_fázis